Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, april 18, 2003

Tijdens de ochtendwandeling met Ferdinand ons gebruikelijke praatje gehouden. Vandaag ondermeer over de wonderlijke wereld van het dierenrijk: De grootte van de olifant en zelfs de blauwe vinvis vallen in het niet bij de overweldigende Sequoia-boom die op zijn (haar?) beurt nietig lijkt vergeleken met de officiële wereldrecordhouder als grootste levende organisme: de Armillaria ostayae. Het gesprekje van vandaag kwam ondermeer ook op reïncarnatie en via een gedachtensprongetje op dictators. Fer was het met mij eens om als omschrijving aan te houden:"Een dictator is iemand die vele anderen tegelijk, desnoods met grof geweld en hulp van angst als machtsinstrument, zijn wil oplegt." Volgens deze definitie is inderdaad Saddam Hussein een dictator. Maar ja, George W. Bush dus ook..."Is het dan handig om in Irak de ene dictator voor de andere te verruilen?" zo vroeg ik mij hardop af. "Jazeker, wist Fer, want als de ene komt in plaats van de ander is er in ieder geval eentje minder en dat is goed." Ik hou van dat joch. Met alles wat ik heb...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!